ENCA Symposium ‘Less is more… van angst naar vertrouwen’

ENCA Symposium ‘Less is more… van angst naar vertrouwen’

Wanneer: 1 november 2023 09:00

Waar: Congrescentrum Antropia, Driebergen

Na een paar jaren waarin veel activiteiten niet konden doorgaan, organiseert ENCA Nederland (de Nederlandse afdeling van het European Network of Childbirth Associations) voor de derde keer een symposium.
Deze keer ontmoeten we elkaar in Cultuur- en Congrescentrum ‘Antropia‘, pal naast station Driebergen-Zeist.

Dit jaar is de titel ‘Less is More… van angst naar vertrouwen’ en we hebben een mooi programma kunnen samenstellen.

Deze keer ligt de focus op de rol van angst en vertrouwen tijdens het bevallings- en geboorteproces. Hoe worden risico’s ingeschat en welke routines en handelwijzes zijn stimulerend of juist ondermijnend voor vertrouwen? De sprekers zullen ieder op hun eigen unieke manier bespreken hoe angst, stress en trauma samenhangen en hoe vertrouwen, empathie en compassie daar waardevol tegenwicht aan bieden. Via de plenaire sessies en in de workshops zullen we bovendien gezamenlijk onderzoeken hoe zowel bij de barende als bij de zorgverlener de eigen angst een rol kan spelen en welke inzichten en methodieken behulpzaam kunnen zijn bij de (co)regulatie van die angst.
We verheugen ons op een mooi, gevarieerd programma dat wil uitnodigen tot actieve participatie en moedige zelfreflectie – welkom!

Sprekers zijn:

  • Ank de Jonge (hoogleraar Verloskundige Wetenschap Amsterdam UMC en UMCG, en verbonden aan de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen)
  • Katarzyna Irena Veringa (mindfulness-trainer en supervisor vanuit Mind In Geboorte, gastdocent verloskundige academies Rotterdam en Maastricht)
  • Nienke Stoop (holistisch arts, voorzitter Stichting de Geboortenis, specialist BodyMind gezondheid in de eerste 1000 dagen, auteur van ‘Levenskracht – jouw eerste 1000 dagen in een nieuw licht’)
  • Sylvia von Kospoth (verloskundige, scenarist-regisseur en documentairemaker)

Het symposium kost bij inschrijving na 15 oktober €279,00 (incl, koffie/thee en lunch)

Accreditatie

De KNOV/NVOG heeft accreditatie verleend voor 5,5 punten.
Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals  heeft accreditatie verleend voor 4 punten.
KCKZ heeft accreditatie verleend voor 4 punten.
De NBvD heeft accreditatie verleend voor 6 punten.

Is je interesse gewekt…? Dan hopen we van harte je te kunnen verwelkomen!

Klik hier