Annemieke Verbeek

Annemieke Verbeek

Het vrouwenlijf is tamelijk briljant. Ook dat van jou. Jouw lichaam dat nieuw leven maakt, baart, voedt, troost en liefheeft – een baby krijgen is het meest bijzondere ‘normale’ dat je in je leven meemaakt.

Bevallen is oer en rauw en fascinerend en ik ervaar het echt als een eer dat mensen mij op zo’n bepalend moment in hun leven aan hun zijde vertrouwen. Ik geloof niet dat er één soort bevalling de beste is, wél dat alle zwangeren het recht hebben op de juiste informatie op basis waarvan zij zelf kunnen kiezen wat bij hen past. De steun die je van mij als doula krijgt, is wars van poeha, nuchter, rustig, warm en empathisch.

De geboorte van je kind kan iets zijn waar je met trots en zelfvertrouwen op terugkijkt. Dat heb ik zelf bij mijn drie bevallingen ook zo ervaren. Uiteindelijk is het ‘waar’ van de bevalling minder belangrijk dan het ‘hoe’. Eigenlijk is het vrij simpel: iedereen wil als mens gezien en gehoord worden, de ruimte krijgen om eigen keuzes te maken en respectvolle zorg ontvangen.

Naast mijn eigen doulapraktijk, werk ik 24 uur per week als klinisch doula in het Amsterdam UMC. Er is daarom een zeer beperkt aantal plekken beschikbaar in de praktijk. Ook werk ik alleen in een duo-constructie met een zeer ervaren collega, zodat jij verzekerd bent van continue ondersteuning tijdens je bevalling.

Mijn specialisatie ligt bij het ondersteunen van complexe zwangerschappen (na verlies, traumatische eerdere baring, seksueel trauma en/of bovenmatige angst), maar elke zwangere is uiteraard welkom.

Locatie

Contactgegevens

1901 VA, Castricum

0624632388

www.tamelijkbriljant.nl

post@annemiekverbeek.nl