Gideanne Brocheler

Gideanne Brocheler

Opgeleid als verloskundige heb ik de afgelopen 25 jaar heel veel vrouwen bijgestaan tijdens de zwangerschap en heel veel bevallingen begeleid. Eerst als verloskundige in mijn eigen praktijk en later in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Mijn spreekuren liepen altijd uit. Ik vroeg door naar de ervaringen van mensen en ik vond het jammer dat ik niet genoeg tijd had voor mijn cliënten. Dat is waarom ik besloot te stoppen met mijn werk als verloskundige. En het helemaal anders te doen. Als doula, en als coach.

De geboorte van je kindje is een heel bijzondere, emotionele en lichamelijke ervaring. De manier waarop je de geboorte beleeft heeft een langdurig effect op hoe je je voelt als moeder en als vrouw. Vraag maar eens aan je oma van 91 of de bejaarde buurvrouw, iedere vrouw hoe oud ze ook is weet zich de geboorte van haar kinderen tot in detail te herinneren. En dat is niet voor niks.

Zwangerschap, geboorte, het zijn life- events in het leven van een vrouw. Als doula vind ik het belangrijk om de zwangerschap en geboorte van je kindje te omringen met zorg en aandacht. Jouw wensen en behoeften staan hierbij centraal, jij kent je lichaam immers het beste. Een vrouw die zich gesteund en gehoord voelt tijdens de bevalling, kijkt namelijk vaak positief terug op dit mooie moment in haar leven. Een positieve bevalervaring maakt je sterk, krachtig en geeft je zelfvertrouwen!

Tijdens de zwangerschap leren we elkaar goed kennen. We gaan onderzoeken wat je wensen en behoeften zijn, maar ook kijken naar je angsten en verlangens. Elke zwangerschap en geboorte is anders, dus er bestaat geen standaard plan voor de begeleiding. Vaak weet je zelf al wat je wil. Ik hoef niet te vertellen ‘hoe het moet’. Ik ben er om dingen op een rijtje te zetten, in beweging te brengen.

Met mijn kennis en ervaring stel ik de juiste vragen, zodat jíj de volgende stap zet en de regie hebt over jouw zwangerschap en bevalling. Ik reik dingen aan, waar jij uit kan kiezen. Want er is zoveel te lezen en er zijn zoveel keuzes, maar wat past bij jou? Heel praktisch gaan we op zoek naar bijvoorbeeld:

  • Hoe ga jij het beste om met pijn?
  • Hoe ontspan jij het beste?
  • Welke houdingen passen bij jou?
  • Welke wensen t.a.v. de bevalling zijn realistisch?
  • Welke angsten kunnen verdwijnen door goede voorlichting?

Tijdens de bevalling blijf ik continue aanwezig en ben ik jouw helpende hand als het gaat om: ademhaling, ontspanning, massage, bevalhoudingen, grenzen en wensen bewaken, maar ook om te luisteren en je moed in te spreken. Ik zorg voor rust en vertrouwen en blijf bij je, hoe lang de bevalling ook duurt.

“Hoe je bevalling ook verloopt, mijn wens is om jou met een goed gevoel terug te laten kijken op dit bijzondere moment.”

Locatie

Contactgegevens

Parkweg 6A, 3451RJ Vleuten, Nederland

0645342562

www.gideanne.nl

info@gideanne.nl