Tara Joosse

Tara Joosse

Je bevalling is een van de meest memorabele momenten in je leven. Je gaat het nooit meer vergeten.
Een bevalling gaat niet alleen over de geboorte van je kindje. Ook jij doet er toe. Er wordt tenslotte ook een moeder (ouder) geboren. En je verdient het om met trots en geluk terug te kijken naar je bevalling. Ook als het niet allemaal perfect gaat. Het gaat er om dat jij dicht bij jezelf kan blijven, in alle omstandigheden. En dat kan je straks na alle uitgebreide sessies met wetenschappelijk onderbouwde informatie, een sterke mindset, autonomie, regie en mij als jouw doula, aan jouw zijde in je geboorteteam.

Wat mijn werkwijze kenmerkt is dat mijn begeleiding een persoonlijke benadering heeft. Ik check echt bij jou en je (beval)partner in en maak de sessies op maat. Ieder mens is anders, dus iedere zwangere en (beval)partner ook.  Ik vind het belangrijk dat je goed voorbereid bent, dat jij je veilig voelt en dat je het gevoel hebt dat je zelf de regie hebt. Mijn kernwaarden zijn kennis, kalmte en vertrouwen in je lichaam en in je geboorteteam.  Ik vind het belangrijk dat je echt snapt hoe een baring werkt, want als je dat snapt, ga je steeds meer herinneren dat je dit kunt. Ik laat je voelen: 'I got this!'

Veel zwangeren zijn bang om de regie te verliezen bij hun bevalling in het ziekenhuis. Met de juiste kennis is dit niet nodig. Ik beschik over klinische kennis waardoor ik jou kan voorbereiden op- en gidsen in een klinische setting. Ik ben jouw doula thuis, in het bevalcentrum of in het ziekenhuis!

Naast het welbekende geboorteplan kom ik met iets nieuws: een Hechtingsplan. Dit is een plan om een goede veilige start voor jouw kindje zoveel mogelijk te waarborgen. Veilige hechting zal gedurende het hele leven een stevige basis bieden. Mensen met een veilige hechting hebben vaak een goed gevoel van eigenwaarde en groeien op tot ‘gezonde volwassenen’ die in staat zijn om liefdevolle relaties aan te gaan met anderen. Veilige hechting geeft bescherming tegen psychische problemen.  Om te komen tot een goed hechtingsplan breng ik verschillende essentiële punten aan het licht die om bewustwording vragen, waar het de voorbereiding op ouderschap betreft.

Voor vragen of meer informatie ben ik bereikbaar via mijn mailadres, of plan een gratis en vrijblijvende kennismakingsgesprek via mijn website.

Naast mijn doula services bied ik ook de zwangerschapscursus: "Knowledge is power" aan! Wil je met mij werken als docent in een privé of een groep-setting en niet als doula? Neem dan ook contact met me op!