Maaike Rijnsburger

Maaike Rijnsburger

Gefeliciteerd! Ik ben Maaike Rijnsburger, getrouwd en moeder van twee zonen. Ik begeleid stellen en singles in Utrecht en omgeving en wil je graag helpen het beste uit jezelf te halen!

Je kunt meer dan je denkt Tijdens drie voorgesprekken bij jou thuis praten we over jouw verwachtingen van de bevalling. Wat denk je goed te kunnen en waar zie je tegenop. Welke opties zijn er en hoe hou je zelf de regie? Want tijdens de geboorte hoef je je niet afhankelijk op te stellen naar je zorgverleners. Je bent niet ziek, je krijgt een kind! Je lichaam heeft 9 maanden lang een baby veilig vastgehouden in je buik en ergens tussen week 37 en 42 besluit het  helemaal op eigen initiatief dat de baby eruit mag komen. Je lichaam regelt het zelf: Het openen van de baarmoedermond, het samentrekken van de baarmoeder, zelfs de baby helpt mee door te draaien wanneer die geboren wordt.

Hoe hou je contact met je lichaam en met dit proces, waardoor je niet overspoeld wordt door gedachtes als ‘Wat een ellende deze weeën’, maar juist nieuwe energie vindt door aan de baby te denken die er aan komt. Want dat is de werkelijke reden dat je je zo voelt! Al met al een nuchtere aanpak: Ja, het doet pijn, maar ja, je kunt meer dan je denkt.

Verdere onderwerpen die tijdens de voorgesprekken aan de orde kunnen komen zijn: Geboorteplan, ademen, ontspanningsoefeningen, communicatie met zorgverleners, verloop van de bevalling, geboortebal, rebozo, TENS, Spinning Babies en nog veel meer.

Ik blijf bij je Als de bevalling begint kom ik naar je toe wanneer je goed in je weeënroes zit of wanneer het je niet meer lukt om ontspannen te blijven ademen. Bij een inleiding ben ik erbij vanaf het breken van je vliezen. En dan blijf ik. Ook als we verplaatsen van huis naar ziekenhuis. Ook wanneer het toch medisch wordt. Ook wanneer het een langdurige bevalling blijkt.

Ik blijf bij je tot nadat de baby geboren is. Tijdens je bevalling help ik je ontspannen te blijven ademen, spreek ik je moed in wanneer je het vertrouwen dreigt te verliezen, masseer ik je rug, help ik je de juiste informatie te krijgen zodat je goed weet wat je opties zijn wanneer er iets wordt voorgesteld.

Ik los je (geboorte)partner of zodat hij of zij ook even naar de wc kan of een boterham kan smeren. En er daardoor weer helemaal voor jou kan zijn. Oftewel een hele mooie samenwerking tussen jou, je geboortepartner en mijzelf. Zodat je, ook als het anders loopt dan je had verwacht, er toch goed op terug kunt kijken.

Haal het beste uit jezelf Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan bij jou thuis, en onderzoek samen met mij hoe je het beste uit jezelf kunt halen en wat ik voor jou of jullie kan betekenen tijdens de bevalling. Wie weten spreken we elkaar snel!

Locatie

Contactgegevens

Edmond Audranstraat 251, 3543 BH Utrecht, Nederland

06-13390048

www.doulautrecht.nl

info@maaikerijnsburger.nl