Maartje Bruning

Maartje Bruning

Als ‘down to earth doula’ word ik actief aangeraden door diverse gynaecologen en verloskundigen praktijken in/rondom Amsterdam en ben ik al 10 jaar full time bezig met mijn passie. Inmiddels heb ik bijna 400 bevallingen begeleid, zowel thuis als in het ziekenhuis.

Ik ben bevlogen, enthousiast, nieuwsgierig en gepassioneerd. Stil wanneer het moet en positief energiek aanwezig als het nodig is. Ik ben nog altijd vereerd een aanstaande moeder haar eigen kracht zien te ontdekken en dankbaar als ik daar aan bij heb mogen dragen.

In 2013 heb ik de JJ doula training afgerond en in 2014 heb ik me gecertificeerd als Birthlight zwangerschaps-yoga docente. In 2016 heb ik me laten bijscholen in Amerika door Pro Doula om meer te weten te komen over bevallingen in een klinische setting met pijnstilling (onder andere de epidurale ruggenprik). 

Tijdens de (door mij ontwikkelde) workshop ‘Gewoon Bevallen’ leer ik jou en je partner in een middag wat er allemaal bij een bevalling komt kijken, en krijg je praktische tips en evidence based informatie over hoe met de kracht van de geboorte van je kindje om te gaan. Je (beval)partner is NET zo belangrijk als jij en leert precies wat te doen en wanneer! Deze kennis deel ik ook met al mijn doula cliënten, dat zijn zowel Nederlandse als expat stellen, maar ook single mama’s. 

In 2019 heb ik de Doula Academie opgericht om mijn kennis, in samenwerking met een aantal andere ervaren doula's te verspreiden over heel Nederland en daar ben ik inmiddels meer dan full time mee bezig.

Neem contact met me op om te kijken of het klikt en of ik nog een plek heb in mijn planning want ik heb per maand beperkt plek!