Doula in de media

Een doula? Wat zeg je?

Af en toe verschijnen er artikelen in de geschreven pers over doula's. Vaak positieve maar soms ook negatieve. Door de bekende thuisbevalling cultuur heeft de Geboorte Doula met name in Nederland, veelvuldig moeten uitleggen wat nou precies het verschil is tussen een verloskundige en een doula. Inmiddels is de doula een steeds bekender begrip en weten een heleboel mensen nu wat het vak van Geboorte Doula inhoudt. De postpartum doula's en Kraamdoula's gaan nu door dezelfde fase heen als waar de Geboorte Doula's een aantal jaar geleden door moesten. Want wat is nou precies het verschil tussen een postpartum doula of een kraamverzorgende?

Hoe meer artikelen er verschijnen, hoe bekender het begrip doula wordt. Hoe meer doula's er zijn, hoe meer er worden gevraagd bij een baring. Op dit platform vind je een beknopt overzicht van zowel geschreven artikelen als korte clips uit een documentaire of tv programma. We nodigen je van harte uit om jouw aanwezigheid in de media te mailen (inclusief naam en praktijknaam) aan info@doula.nl zodat we met elkaar een mooi overzicht opbouwen voor alle belangstellenden.

Het al dan niet plaatsen van jouw artikel of video is ter beoordeling van doula.nl

Gratis doula services in Zaandam e.o.

16 Feb 2024 – Maartje Bruning

Doula Johanna uit regio Zaandam biedt gratis doula services aan voor 3 aanstaande moeders die haar normale prijzen niet kunnen betalen. Lees het hele artikel uit het Zaandams Dagblad hier of op www.duurzaambegin.nl


Steeds meer doula's

Steeds meer doula's: "Alles rond de bevalling ging relaxter"

22 Okt 2023 – doula.nl

De Limburger, een veelgelezen krant in het Zuiden van Nederland publiceerde in oktober 2023 een mooi artikel met Susan Bloemen van Bloemingbirth. Verloskundige Myrthe Bruil van Verloskundighuis Lief Leven uit Cadier en Keer is positief over de aanvullende rol van de doula. Lees meer


'Als ik mezelf als doula had gehad, was mijn bevalling anders gegaan.'

22 Aug 2023 – doula.nl

Madelief Otten is getrouwd met Jim en samen hebben ze twee kinderen: Pax en Mas. Toen Mas bijna 1 werd, begon Madelief aan de opleiding tot doula. Ze begeleidt zwangerschappen en bevallingen op een niet-medische manier. Lees hier het hele artikel uit de Ouders van Nu over ouders die zelf ook een...


Tolken is vooral bij een keizersnede heel intens

12 Aug 2023 – doula.nl

In het Noordhollands Dagblad van 12 augustus verschijnt een stuk over dovendoula Jessica Knetsch waarin Jessica vertelt hoe zij vanuit een yurt in Zaandam haar doula praktijk runt met een speciale focus op dove- en slechthorende zwangeren. Lees meer


Niks zweverigs aan een doula bij de bevalling

08 Apr 2023 – doula.nl

Doula Mindy Wiekhart verscheen in een reportage van het AD, samen met gynaecoloog Koen Deurloo en Ellen Roelvink, directrice van het Holos Huis waar de Doula Opleiding Utrecht gevestigd is. Klik hier


'Een bevalling is een ervaring die dicht bij de dood staat.'

10 Sep 2022 – doula.nl

Als geboortecoach begeleidde Catharina Ooijens honderden vrouwen tijdens hun bevalling in het AMC. Nu gaat de enige doula in loondienst in Nederland met pensioen. In de bijlage van het Parool (PS) verscheen een uitgebreid artikel met Catharina. Klik hier voor het volledige artikel: https://www....


Elvira Broersma werkt als doula

24 Mei 2022 – doula.nl

Doula Elvira Broersma is holistisch vrouwencoach en doula. In deze youtube video vertelt ze over haar vakgebied.


Feemonline: van ongepland zwanger naar doula

01 Mrt 2021 – doula.nl

Doula Elvira Broersma is verschenen in een online publicatie van feemonline 'van ongepland zwanger naar doula'.


Nieuwsuur Uitzending van 22 September 2020

22 Sep 2020 – doula.nl

“Verloskundigen gefrustreerd door zwangerschapscoaches. Steeds vaker zijn doula’s, een soort bevallings- en zwangerschapscoaches, aanwezig bij bevallingen. Die extra aandacht is soms fijn voor de (aanstaande) ouders, maar leidt tot frustratie bij zorgverleners.” Item start op 26:45m ...


Als we allemaal doen waar we goed in zijn, kunnen we elkaar versterken

05 Jun 2020 – doula.nl

Gideanne Bröcheler is doula. De verhalen in artikelen met koppen als "Bemoeizuchtige doula's frustreren geboortezorg" herkent zij niet. "Ik geef geen medisch advies. Als doula ben ik een aanvulling op de reguliere geboortezorg, we kunnen elkaar juist versterken." In het v...