Doula in de media

Een doula? Wat zeg je?

Af en toe verschijnen er artikelen in de geschreven pers over doula's. Vaak positieve maar soms ook negatieve. Door de bekende thuisbevalling cultuur heeft de Geboorte Doula met name in Nederland, veelvuldig moeten uitleggen wat nou precies het verschil is tussen een verloskundige en een doula. Inmiddels is de doula een steeds bekender begrip en weten een heleboel mensen nu wat het vak van Geboorte Doula inhoudt. De postpartum doula's en Kraamdoula's gaan nu door dezelfde fase heen als waar de Geboorte Doula's een aantal jaar geleden door moesten. Want wat is nou precies het verschil tussen een postpartum doula of een kraamverzorgende?

Hoe meer artikelen er verschijnen, hoe bekender het begrip doula wordt. Hoe meer doula's er zijn, hoe meer er worden gevraagd bij een baring. Op dit platform vind je een beknopt overzicht van zowel geschreven artikelen als korte clips uit een documentaire of tv programma. We nodigen je van harte uit om jouw aanwezigheid in de media te mailen (inclusief naam en praktijknaam) aan info@doula.nl zodat we met elkaar een mooi overzicht opbouwen voor alle belangstellenden.

Het al dan niet plaatsen van jouw artikel of video is ter beoordeling van doula.nl

Bevallingstrends in Amsterdam

01 Mrt 2018 – doula.nl

In de Uitkrant van Amsterdam verscheen in 2018 een artikel over hoofdstedelijke bevallingstrends, waaronder het inschakelen van een doula. Klik hier


Bevallen? Doe mij een doula

23 Apr 2017 – doula.nl

In 2017 verscheen in het Parool een overzichtsartikel over de groeiende populariteit van doula's in Amsterdam, waarin verschillende doula's worden geïnterviewd. Klik hier


Eerste moeder geassisteerde keizersnede in Nederland

25 Feb 2017 – doula.nl

Doula Annelies Mulder van Mamalogisch heeft in 2017 in samenwerking met het Diakonessenhuis de eerste moeder geassisteerde keizersnede mogelijk gemaakt. Dit was een primeur in Nederland en kwam op het journaal! Meer info over Annelies is te vinden op www.mamalogisch.nl Klik hier ...