Dankzij jou meer keuze in de bevalling dan ik dacht!

We hebben het geluk gehad de zwangerschap en bevalling te mogen delen met jou. Door jou kreeg ik na een traumatische eerste bevalling weer vertrouwen in de bevalling. We zijn heel blij dat we jou hebben mogen leren kennen. Je sterkte het geloof in mezelf. En ik dacht ook steeds: ‘Wij hebben Annelies dus het komt goed’.
Je bent zoveel meer dan het woord doula omschrijft. Je doet je werk echt vanuit je hart met liefde en toewijding en dat hebben we gevoeld: voor, tijdens en na de bevalling.

Ik veranderde van idee van ‘ziekenhuisbevalling’ met alle mogelijke pijnbestrijding van dien, naar een thuisbevalling in jouw bevalbad. En dat is het ook geworden. We voelden vanaf het eerste moment een klik met je. Je hebt mij vooral gesteund in de weg naar de bevalling toe. Als ik het vertrouwen even kwijt was, was jij er om me op te peppen, of om me juist te helpen ontspannen en me letterlijk in mijn lijf te doen landen middels massage.

We waren ontzettend blij met al je informatie over allerlei zaken rondom de bevalling waarvan we niet eens wisten dat we er een keuze in hadden. Zo kwamen we tot een geboorteplan waar we helemaal achter stonden.

Tijdens de bevalling was je er niet alleen voor mij, maar ook voor Denny een steun. Je bent als vrouw op zo’n moment op je kwetsbaarst, maar bij jou maakte me dat niet uit, je voelde zo eigen. Je hielp de weeën op te vangen, hield de emmer vast toen ik moest overgeven. Niets is je te gek. En toen het moment kwam dat ik het niet meer zag zitten, sprak je me daadkrachtig toe waarna Jurre snel is geboren.

Ook na de bevalling stond je voor me klaar toen het allemaal niet zo makkelijk ging. Lieve Annelies, ik ben dankbaar dat ik je heb mogen leren kennen en dat jij ons hebt begeleid bij dit mooie wonder. Ik hoop dat je niet meer uit mijn leven verdwijnt. Je bent een lieve, sprankelende invoelende vrouw met humor die met hart en ziel, vol passie en overgave haar werk doet. Je bent ontzettend begaan met je cliënten, dat zie en voel ik terug in alles. Mocht er ooit een derde komen, dan ben jij de eerste die ik bel.

Ik hoop dat er nog veel zwangere vrouwen het geluk mogen ervaren dat jij hen komt begeleiden. Keep up the good work.


Heel veel liefs en een dikke zoen Marjolein & Denny

Terug naar ervaringsverhalen